torsdag 28. mai 2009

Riga-tur!

Øyvind og jeg var så heldige å få en tur til Riga -bare oss to! Ungene var hjemme hos besta og bestefar i Åfjord. Tante Bergljot var også der for å hjelpe til med småtrolla. Vi visste de hadde det godt der, men likevel litt rart å reise fra ungene begge to. 

Vi var i Riga fra fredag til mandag. Bodde på Reval Hotel Elizabete -et flott og rolig hotell - og med en herlig frokostbuffe!! Hotellet lå i gamlebyen med passelig gåavstand til forskjellige severdigheter.

Det ble mange spaserturer i gatene. Var litt spent på om byen virket skitten og fattigslig, men gamlebyen bestod av mange flotte bygninger, kjempefine parker med flotte kastanjetrær og syrinbusker og gatene var sopet for all søppel. Det var mange tiggere og gatemusikanter å se rundt i byen. Men det sies at en del av de egentlig ikke har det så vanskelig som de gir uttrykk for. 

Vi fikk med oss en kirkeorgelkonsert i domkirka fredagskvelden. Organisten spilte på et kirkeorgel med godt over 6000 piper. Programmet var variert - noe veldig fint av Vivaldi og Bach, og noe mer moderne og ukjent. En fin opplevelse!

Ellers var vi i Nasjonalmuseet og så malerier fra 1800 - og andre bygninger som operaen, St.Peterskirka, slottet, Skyline bar (hvor vi kun nøt utsikten over hel Riga by), Frihetsmonumentet, Laima Clock..

Et maleri fra Nasjonalmuseet - synderinnen som møter Jesus.

Frihetsmonumentet

Byen hadde flere store kjøpesenter. Prisene på klær, leker,elektriske varer.. var omtrent som i Norge. Sjokolade og en god del mat var derimot veldig rimelig!

Vi koser oss med en bitte liten pizza!

Takk for en fin tur- godt å koble av noen dager!!

2 kommentarer:

Åshild sa...

Så bra at dere fikk den turen! En trenger å koble av. Skikkelig fine bilder. Solveig sover formiddagslur nå,Samuel leker med lego, Bjørn Olav handler, så da er det gøy å lese blogger. Ha en fin pinsehelg!

Turid sa...

Så koselig!! Ja, dere ble mett av den lille pizzaen. Du hadde vel sykkelen med Øyvind!!!! Turid